Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012


Mονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου κρήτης


Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Η νοσηλεία των ασθενών
Η εισαγωγή των ασθενών στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτελεί ένα αγχογόνο παράγοντα
  τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους συγγενείς τους γι’ αυτό το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ασκληπιείου Κρήτης δεσμεύεται απέναντί τους να ελαττώσει τη δυσκολία προσαρμογής τους με τις καλύτερες υπηρεσίες του.

Από την
  πρώτη στιγμή της άφιξης της άφιξης των ασθενών στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Κρήτης, ένας ειδικευμένος νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια αναλαμβάνει την εισαγωγή τους. Κατόπιν οι θεράποντες γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αναλαμβάνουν την φροντίδα τους για πληρέστατη αντιμετώπιση των αναγκών τους.

Διαθέτουμε κάλυψη όλο το 24ωρο με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που έχει επιλεγεί για τις γνώσεις και το ήθος του, με σκοπό να προασπίσει τη υγεία των ασθενών και να συντομεύσει τον χρόνο νοσηλείας τους. Πάνω από όλα, όμως, οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες προσφέρονται με ανθρώπινη ζεστασιά, κατανοώντας την σοβαρότητα της ψυχολογικής αναστάτωσης που δημιουργείται στον ίδιο τον ασθενή αλλά και στο οικείο περιβάλλον του για την πορεία της υγείας του.

Απαραίτητες διαδικασίες για τη φροντίδα των ασθενών
    
Για την καλύτερη νοσηλεία των ασθενών απαιτείται μίας σειρά διαδικασιών με σκοπό την καθημερινή παρακολούθηση και φροντίδας τους μέχρι την αποκατάσταση της υγείας τους.

  • Κάθε πρωί από τον υπεύθυνο νοσηλευτή λαμβάνεται αίμα για μικροβιολογικές εξετάσεις. Είναι διαδικασία ρουτίνας, αλλά μπορεί να χρειαστεί να γίνουν και επιπρόσθετες αιματολογικές εξετάσεις στο πλαίσιο της θεραπευτικής αγωγής που θα ακολουθηθεί για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Καθημερινά γίνεται ηλεκτροκαρδιογράφημα και διεκπεραιώνεται το σύνολο των απαιτούμενων διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Για την συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών του ασθενή από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, απαιτείται η σύνδεση τους με το monitor.
  • Για να λαμβάνουν ενδοφλεβίως οι ασθενείς την φαρμακευτική αγωγή τους, απαιτείται η τοποθέτηση ενός φλεβικού καθετήρα.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι ώρες των γευμάτων για τους ασθενείς είναι:
Πρωινό στις 8.00, Μεσημεριανό στις 13.00, και δείπνο στις 19.00.

  • Αυστηρή επισήμανση είναι η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους συγγενείς τους.
  • Επίσης όλα τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να είναι κλειστά γιατί δημιουργείται πρόβλημα στον ηλεκτροτεχνικό εξοπλισμό της Μονάδας.
Ενημέρωση για την υγεία του ασθενούς
Ο θεράπων γιατρός είναι αρμόδιος για να ενημερώσει τον ίδιο τον ασθενή και το συγγενικό του περιβάλλον για την πορεία της υγείας του κάθε φορά που οι συνθήκες το επιβάλλουν.
Ενημερώνονται μόνο οι συγγενείς α’ βαθμού και όχι τηλεφωνικώς. Η πληροφόρηση από οποιονδήποτε άλλο άτομο πέραν των αρμοδίων αυξάνει την αγωνία των ενδιαφερόμενων και δεν ωφελεί σε τίποτα. Η ενημέρωση για την υγεία του ασθενούς στοχεύει στο να
  μετριαστεί ο φόβος και το άγχος για τον ίδιο και το συγγενικό του περιβάλλον. Οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία από το οικείο περιβάλλον του ασθενούς προς το αρμόδιο ιατρικό προσωπικό είναι ευπρόσδεκτη, αλλά μόνο για επείγοντα περιστατικά, ώστε να μην δυσχεραίνεται το έργο τους.

Ώρες επισκεπτηρίου
  
Οι ώρες επισκεπτηρίου είναι καθημερινά το πρωί από τις 12.30 έως τις 13.00 και το απόγευμα από τις 18.00 έως 18.30. Συνιστάται η παραμονή των επισκεπτών να μην υπερβαίνει τη μισή ώρα. Για την είσοδο στον θάλαμο των ασθενών της μονάδας απαιτείται η κάλυψη των ενδυμάτων με ειδικές στολές και ποδονάρια αντίστοιχα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων στους νοσηλευόμενους. Αυτά θα παρέχονται από το νοσηλευτικό προσωπικό. Για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στη Μονάδα, ατόμων με δυνητικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, ενώ επιβάλλεται το πλύσιμο των χεριών πριν από την επαφή με τον νοσηκευόμενο.

Έχει αποδειχθεί ότι τα μέτρα αυτά ελαττώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μικροβίων στη Μονάδα και προφυλάσσουν έτσι όχι μόνο τον ασθενή αλλά και τους επόμενους που θα νοσηλευτούν. Η υπηρεσία μας επιτρέπει το επισκεπτήριο με στόχο την ενίσχυση της ψυχολογίας των ασθενών με απαραίτητη όμως προϋπόθεση το σεβασμό της νοσηλείας τους, χωρίς να παρεμποδίζεται το έργο των ιατρών και των νοσηλευτών. Εάν οι ώρες επισκεπτηρίου δεν διευκολύνουν τους συγγενείς των ασθενών τότε μπορούν να έρθουν σε επαφή με το νοσηλευτικό προσωπικό. Στο θάλαμο του ασθενούς επιτρέπονται μόνο 2 επισκέπτες την φορά, ενώ παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών δεν επιτρέπονται στη Μονάδα.
  Επίσης απαγορεύεται η μεταφορά τροφίμων στον νοσηλευόμενο. Μόνο το Διαιτολογικό Τμήμα και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι υπεύθυνοι για τα γεύματα που προσφέρονται στον ασθενή.

Εξιτήριο Νοσηλευόμενου
 
Πριν από την έξοδο των νοσηλευόμενων ο θεράπων γιατρός θα επιδώσει γραπτές οδηγίες που θα αφορούν την μετέπειτα πορεία τους. Η προϊστάμενη της Μονάδας θα φροντίσει για την διαδικασία εξόδου τους. Προτάσεις και σχόλια για το επίπεδο της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας είναι ευπρόσδεκτες και πρέπει να γίνονται στην προϊσταμένη ή στον υπεύθυνο της κάθε βάρδιας. Παρακαλούμε να έχουμε τη δικιά σας ειλικρινή γνώμη για την ποιότητα των υπηρεσιών μας αλλά και για την συμπεριφορά του προσωπικού απέναντί σας.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου